Donație Rompetrol pentru Spitalul Județean Ploiești

  •  
  •  
  •  
  •  

Rompetrol continuă să sprijine sectorul medical din România în gestionarea  pandemiei de COVID-19. Împreună cu Fundația ”Pentru SMURD”, compania a achiziționat două paturi ATI, complet echipate, pe care le-a donat Spitalului Județean Ploiești. Achiziția s-a ridicat la 75.000 USD și a crescut  capacitatea de tratament a secției de terapie intensivă din cadrul unității medicale prahovene la 20 de pacienți simultan.

KMG International, sub brandul Rompetrol, a achiziționat împreună cu Fundația ”Pentru SMURD” 2 paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate și infuzomate. Acestea au fost donate către secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Ploiești și au o valoare totală de 75.000 USD.

“Criza sanitară începută anul trecut nu s-a încheiat, continuăm să rămânem solidari și responsabili față de comunitățile noastre și să sprijinim personalul medical în gestionarea pandemiei. În aceasță perioadă, ne concentrăm eforturile pentru susținerea sectoarelor afectate cum este sănătatea, dar avem și numeroase proiecte în educație – pentru facilitarea copiilor din zone rurale la școala online, formarea profesională a tinerilor, dar și protecția mediului.”, a declarat Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International

Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerințe clinice și oferă pacienților în stare critică monitorizare și îngrijire pe termen lung la standarde înalte de terapie intensivă. Astfel, capacitatea de tratament ATI la nivelul Spitalului Județean Ploiești a crescut la 20 de pacienți simultan.

“Situația pandemică cu care ne-am confruntat în ultimul an a scos la iveală atât necesitățile de dotare cu sisteme performante în număr adecvat ale unităților sanitare aflate în linia întâi, dar și implicarea și responsabilitatea socială a companiilor care activează în țara noastră. Un astfel de exemplu este demersul de față prin care Rompetrol dotează secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, crescând astfel capacitatea tehnică și calitatea îngrijirilor medicale acordate în acest spital.”, a declarat Declarație Dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

La sfarsitul lui 2020, Rompetrol a achiziționat 4 paturi de terapie intensivă, echipate cu toată aparatura necesară și donate către Spitalul Județean Constanța și Spitalul ”Matei Balș” București.

Tot în 2020, pentru gestionarea pandemiei, KMG International prin parteneriatele sale cu Fundația ”Pentru SMURD”, Asociația ”Dăruiește Aripi”, Crucea Roșie Română a sprijinit comunitățile din Constanța, Prahova și București prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale precum măști și mănuși, aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus, respectiv analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino, o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate  fi folosită oriunde în țară când este nevoie de suplimentarea spațiului de tratament, dar și în situații de calamități și dezastre. Suplimentar, Grupul a susținut cu carburant și diferite ONGuri, precum Hospice Casa Speranței și Asociața ”Dăruiește Aripi”, pentru acordarea de îngrijire medical-specializată la domiciliul pacienților, dar și pentru transportul bolnavilor în siguranță de acasă la spital, pentru tratament prin Asociația ”Magic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *