Acasă > Social > „Donează sânge! Fii erou!”, campanie la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

„Donează sânge! Fii erou!”, campanie la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

Departamentul de sănătate publică din cadrul Asociației Studenţilor Medicinişti si Tinerilor Medici Constanța, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează, în perioada 2-6 decembrie, Săptămâna Eorilor, în cadrul proiectului „Donează sânge! Fii erou!”.

Campania aduce împreună un grup de tineri, studenţi la Universitatea Ovidius, Facultatea de Medicina din Constanța, pe care îi uneşte efortul depus pentru a ajuta la depăşirea deficitului de sânge din clinicile universitare constanțene prin organizarea periodică de campanii de donare de sânge (minim două pe an).
”O campanie se desfăşoară pe parcursul a 5 zile, iar în cadrul acesteia dorim să atragem un număr cât mai mare de donatori şi să popularizăm conceptul de donare desânge benevolă în cadrul populaţiei.
În prezent, procentajul donatorilor din Constanța este de 2%, iar nevoia în spitalele din județ depașește cu mult acest procent. Astfel, cu ajutorul campaniei naționale, dorim să acordăm o mână de ajutor celor care au nevoie, un singur donator putând salva mai multe vieți.
Succesul campaniilor de donare, de care s-a bucurat proiectul “Donează sânge! Fii erou!” se datoreaza în egală măsură voluntarilor dedicați care se implica în organizarea campaniilor din proiect, donatorilor care răspund mereu apelului nostru și constientizează nevoia de sânge cu care se confruntă clinicile medicale, dar și partenerilor și sponsorilor care ne sunt mereu aproape și ne sprijina în realizarea scopurilor propuse.
Activitatea va avea loc la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga numărul 85, în perioada 2-6 decembrie 2019, între orele 8:30-13:30.
Fiecare donator înseamnă o şansă în plus, donează şi tu!”, anunță organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *