Acasă > Politica > Dosar OUG 13. Teodor Meleșcanu, audiat la DNA

Dosar OUG 13. Teodor Meleșcanu, audiat la DNA

MelescanuMinistrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost audiat, astăzi, la DNA, în dosarul ordonanței privind modificarea Codurilor penale.

Oficialul a declarat că a avizat OUG 13 “în contextul introducerii în legislația din România a unei directive a Parlamentului European și Consiliului Europei”.

“Procurorii m-au întrebat despre modul în care s-a desfăşurat procesul de adoptare a ordonanţei de urgenţă. Le-am spus tot ce am ştiut, ei trebuie acum să hotărască dacă a fost respectată legea. Din punctul meu de vedere, s-a respectat”, a afirmat ministrul, la ieșirea de la DNA.

Meleșcanu a mai spus că ordonanța era un “act necesar”, iar adoptarea sa de urgență este justificată de faptul că exista un “vid legislativ”, după ce deciziile CCR referitoare la Codul Penal nu au fost transpuse în lege în termenul de 45 de zile de la adoptare.

Totodată, întrebat dacă Guvernul Grindeanu ar fi trebuit să se retragă pe fondul revoltelor publice şi a criticilor internaţionale, ministrul de Externe a apreciat că nu aceasta este soluţia.

„Eu cred că un Guvern trebuie să fie în primul rând judecat după modul în care îndeplineşte programul de guvernare care a fost aprobat de Parlament”, a subliniat Meleşcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *