Acasă > Eveniment > Dosar penal, pentru furt de lemne de pe insula Hinog

Dosar penal, pentru furt de lemne de pe insula Hinog

Poliţiştii de frontieră din Cernavodă au oprit pentru control, pe Dunăre, o barcă cu motor condusă de un bărbat în vârstă de 37 de ani. În urma controlului a fost descoperită cantitatea de un metru cub de material lemnos pentru care bărbatul nu a putut prezenta la control documente justifcative.

Poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Cernavodă, au extins cercetările şi au stabilit că persoana în cauză a sustras materialul lemnos de pe insula Hinogului, beneficiind de ajutorul a doi complici.

Cercetările la faţa locului au dus la descoperirea altor doi metri cubi de material lemnos care fuseseră tăiaţi de cei trei bărbaţi şi care urmau să fie transportaţi la mal în vederea valorificării ulterioare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos din specia plop, în greutate de aproximativ 1.500 de kilograme şi evaluată la 840 de lei, iar bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *