miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > Dosare penale pentru muncă la negru și pentru abuz, la Poiana

Dosare penale pentru muncă la negru și pentru abuz, la Poiana

Inspectorii ITM au decoperit 20 de oameni care munceau la negru la o fermă din satul Poiana, localitatea Ovidiu, şi i-au întocmit administratorului firmei dosar penal. Şi reprezentanţii DSV, dar şi poliţiştii au deschis o anchetă la Poiana.

Inspectorii de muncă au mers inopinat la fermă, iar constatările i-au determinat să-i întocmească administratorului dosar penal pentru muncă la negru.

“Au fost depistate 20 de persoane fără forme legale de angajare, motiv pentru care s-a înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța”, a declarat Florentina Vișan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Și nu a fost singura neregulă constatată la fermă. Inspectorii DSV au aplicat o sancțiune de 2000 de lei pentru modul în care sunt neutralizate deșeurile animalelor. Polițiștii au intrat, la rândul lor pe fir. Au oprit în trafic un TIR cu peste 200 de ori, ce urmau să fie duse la un abator din Buzău. Suspectau că animalele nu ar avea acte de proveniență, însă când au ajuns la sediul social al firmei, au descoperit altceva.

“Polițiștii din Ovidiu au stabilit că administratorul respectivei societăți comerciale nu poate justifica suma de 85.927 de lei ce aparținea societății. În acest sens, s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii abuz de bunurile sau creditul societății”, a declarat Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Așa de face că în prezent, administratorul fermei este cercetat în două dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *