vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Eveniment > DOSARUL GALA BUTE: Leonard Doroftei, adus cu mandat la Înalta Curte

DOSARUL GALA BUTE: Leonard Doroftei, adus cu mandat la Înalta Curte

Presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, participa la o conferinta de presa, in Cluj-Napoca, vineri, 1 februarie 2013. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a inmanat diplome de excelenta pentru Leonard Doroftei si pentru antrenorul emerit de box Titi Tudor "pentru efortul depus in acest sport" si a propus organizarea Galelor Nationale de Box la Cluj-Napoca.  MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO

Leonard Doroftei a fost adus cu mandat la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audia dosarul Gala Bute. La audieri au venit şi Elena Udrea şi Rudel Obreja.

În dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea, fost ministru al Turismului, au fost trimişi în judecată şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, şi Dragoş Botoroagă.

Leonard Doroftei, a fost adus cu mandat după ce acesta a fost citat de două ori şi nu s-a prezentat. “Nu am mai avut niciodată escortă. Nu ştiu despre ce este vorba, acum am primit citaţia”, a declarat Leonard Doroftei când a ajuns la sediul instanţei supreme, citat de Mediafax.

Elena Udrea nu consideră relevantă declaraţia lui Leonard Doroftei în ceea ce o priveşte. Acelaşi lucru îl susţine şi Rudel Obreja.

“Nu are nicio relevanţă. Nimic din ce a însemnat Gala Bute nu este în dosar. Nimic din ceea ce a însemnat organizarea acestui eveniment. Nu are nicio treaba, nici Doroftei, nici cei care au participat la organizarea Galei Bute. Eu nu am nicio acuzaţie legată de gală”, a declarat Rudel Obreja.

Miercuri, la sediul instanţei supreme, are loc un nou termen în care Elena Udrea, Rudel Obreja, fostul ministru Ion Ariton şi alţii sunt judecaţi pentru posibile fapte de corupţie în organizarea Galei Bute.

Leonard Doroftei a mai fost audiat în dosarul “Gala Bute”, la DNA, în septembrie 2014.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *