Acasă > Social > Două grădiniţe din Dolj au fost închise, iar alte cinci au rămas fără autorizaţii de funcţionare

Două grădiniţe din Dolj au fost închise, iar alte cinci au rămas fără autorizaţii de funcţionare

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică au descoperit că spaţiile în care îşi desfăşurau activitatea elevii şi dascălii erau degradate, plafoanele erau crăpate, iar în loc de toalete cu apă curentă aveau WC-uri din lemn, în curte. Autoritățile spun că exista riscul de accidente în urma a tot ceea ce au descoperit.

Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj, a declarat ca s-au găsit două grădiniţe în două sate din comuna Braloştiţa şi Argetoaia în care practic funcţionau în clădiri improvizate, în clădiri particulare în care locul de joacă era în curtea omului, unde îşi desfăşura şi el activitatea gospodărească. De asemeanea, grupurile şcolare erau total improvizate, existând riscul de accidente.

În ciuda acestor declarații, proprietara în curtea căreia funcţiona grădiniţa din Braloştiţa laudă condiţiile.

Noul director, care a fost numit la grădiniţa din Braloştiţa de la 1 septembrie, a fost suprins de ce a găsit aici.

Șocant este că părinţii spun că erau mulţumiţi de condiţiile în care învăţau copiii lor.

Chiar şi aşa, elevii vor fi mutaţi în alte spaţii.

Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj, a spus ca, începând de luni, copiii din satul Ochişor, comuna Braloştiţa, vor merge într-o altă locaţie găsită de CL împreună cu conducerea şcolii, unde sunt în curs de amenajare wc-urile şi racordările la apă.  Aceeaşi situaţie o avem şi în comuna Argetoaia.

Directorii unităţilor de învăţământ vor fi sancţionaţi dacă se descoperă că nu au raportat condiţiile precare în care îşi desfăşoară activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *