marți, februarie 25, 2020
Acasă > Social > Două sute de studenți nigerieni învață la Constanța

Două sute de studenți nigerieni învață la Constanța

S-au adaptat relativ repede cu limba, cultura și colegii, dar cu vremea nu se împacă prea bine. Studenții nigerieni care au venit să studieze în România au suportat foarte greu temperaturile scăzute din această perioadă. Două sute de tineri se află în acest moment la studii în Constanța.

„Este foarte frig, pentru că noi am plecat dintr-o țară undesunt 40 de grade și am ajuns într-o climă rece, dar pe măsură ce timpul trece ne obișnuim cu ea. Nu am mai văzut zăpadă niciodată și da, în România e frumos.” a povestit Ayetan Daniel.  

Studenții recunosc că dorul de casă îi încearcă din când în când. Despre români spun că sunt la fel ca oricare altă națiune, împărțită în oameni buni, răi, prietenoși sau indiferenți.

„Fiind în altă țară, departe de țara ta, este ciudat. Cu timpul te obișnuiești. În fiecare țară sunt oameni buni și oameni răi, dar cred că în România sunt în regulă. Dacă cineva nu vrea să te accepte nu poți să forțezi persoana respectivă. Când am ajuns în România am zis că oamenii sunt foarte foarte ok, atât băieții cât și fetele. Unii nu sunt așa prietenoși, însă asta nu ne face să îi catalogăm drept niște oameni răi.” ne-a declarat Chibuzor E.

Culoarea pielii îi scoate în evidență, dar nu îi împiedică să lege prietenii. Cu toate acestea, studenții nigerieni spun că se simt mai bine tratați în străinătate.

„Noi arătăm diferit așa că, oriunde ne ducem și ne uităm în jur, știu că vom fi priviți diferit. Cred că toți oamenii ar trebui să fie cât mai egali posibil, pentru că suntem la fel. Am venit aici, dar îmi place modul cum suntem tratați în străinătate.” a adăugat Marcus O. I.

Cât despre viitorul lor în România, cei mai mulți ar vrea să se însoare cu o româncă pe care să o ducă apoi în țara lor.

„Te-ai gândit vreodată să rămâi în România? Dacă voi reuși să cunosc o româncă, o să mă însor cu ea și o s-o duc în Nigeria.” a mai spus Ayetan Daniel.

Statul nigerian suportă cheltuielile de studiu și cazarea la hotel. Pentru cei 200 de studenți din Constanța, guvernul nigerian alocă 670 000 de euro.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *