Acasă > Comunicate > Dr.Romeo Rezeanu (PDL): ,,Ar trebui să ne întrebăm unde ajung banii sănătăţii?”

Dr.Romeo Rezeanu (PDL): ,,Ar trebui să ne întrebăm unde ajung banii sănătăţii?”

Sistemul de sănătate are urgent nevoie de resuscitare, iar cadrele medicale anunţă un final de iarnă cu proteste, nemulţumirile nefiind rostite în premieră. Medicul Romeo Rezeanu, preşedintele Comisiei de Sănătate a PDL Constanţa susţine că una dintre problemele majore ale sistemului sanitar autohton este inechitatea.
„Medicii au venituri mici şi, spre deosebire de alte ţări europene, nu beneficiază de tratament special atunci când vine vorba de serviciile medicale. Cadrele medicale ar trebui ajutate să aibă o sănătate bună, aşa cum şi sistemul sanitar are nevoie să fie normal, sănătos, curat, pentru a funcţiona bine”, a declarat dr. Romeo Rezeanu.
Preşedintele Comisiei de Sănătate din PDL Constanţa mai spune că în sistemul public de sănătate există diferenţe prea mari între salariile medicilor debutanţi/rezidenți şi cele ale cadrelor medicale cu experienţă. „Această problemă ar putea fi remediată prin implementarea unui sistem propriu de salarizare pentru domeniul medical, care să nu prevadă ca medicul debutant să aibă acelaşi salariu ca orice alt începător din alt domeniu. Medicii au grijă de sănătatea noastră, a tuturor, de sănătatea copiilor noştri şi, pentru a-şi face meseria bine, fără grija zilei de mâine, fără presiune, trebuie să li se ofere condiţii salariale mai bune în sistemul de stat. O ţară nu poate trăi doar cu un sistem medical privat relativ modern, în timp ce sistemul de stat este lăsat să moară, iar medicii nu sunt băgaţi în seamă. Pe cale de consecinţă, nici serviciile medicale nu mai au calitatea dorită. Această grilă diferenţiată ar trebui să fie pusă în aplicare şi în alte domenii, cum ar fi, spre exemplu, educaţia. În acest context general de inechitate în sistemul salarizării bugetare, să ne gândim şi la sănătate, pentru că o ţară cu sistem cu servicii publice sănătoase este o ţară cu viitor! În 2007, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost de un miliard de euro. În 2013, bugetul a ajuns cinci miliarde de euro. Dumneavoastră, dragi colegi, aţi sesizat vreo îmbunătăţire a serviciilor medicale? Sau ar trebui să ne întrebăm unde ajung banii sănătăţii?”, a declarat dr. Romeo Rezeanu, preşedintele Comisiei de Sănătate a PDL Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *