Draga Olteanu Matei va fi înmormântată la Piatra Neamţ, alături de soţul ei

  •  
  •  
  •  
  •  

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit, noaptea trecută, la Spitalul “Sf Spiridon” din Iaşi.

Marea actriță era internată la Terapia Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie după ce a suferit o hemoragie digestivă.

Avea 87 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus mâine la Cinematograful “Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde toţi cei care vor dori pot veni să îşi ia rămas bun.

Înmormântarea  va avea loc duminică, la Cimitirul “Eternitatea”.

Cu o carieră de peste 50 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

Talent remarcabil, temperament scenic viguros, personalitate distinctă a unei promoții unice, Draga Olteanu-Matei a plecat, în această noapte, să reîntregească faimoasa distribuție a unei generații apreciate a fi ”de Aur” a teatrului românesc, din care făceau parte și viitori colegi și parteneri de scenă, la Naționalul bucureștean, între care Mircea Albulescu, George Constantin, Amza Pellea, Silvia Popovici sau Constantin Rauțchi….
Cariera sa în teatru a fost dedicată unei singure scene, Teatrul Național din București, unde a interpretat, imediat după absolvire și până la pensionare peste 50 de roluri, reliefate cu har, temperament și farmec. Una dintre cele mai apreciate creații ale sale a fost Coana Chirița, personaj pe care l-a transpus și pe marele ecran. Cunoscută actriță de film, Draga Olteanu-Matei a jucat în zeci de producții cinematografice, numele său figurând nu o dată și ca scenarist pe genericul filmelor, cele mai cunoscute dintre acestea fiind ”Patima” și adaptările cu Chirița lui Alecsandri, ”Cucoana Chiriţa” și ”Chirița în Iași”.
Dintre ultimele roluri pe scena TNB amintim cele din spectacolele ”Azilul de noapte” și ”Crimă pentru pământ”, în care spectatorii i-au putut admira talentul, patima și dăruirea, a transmis Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *