Dragnea despre Ordonanţa privind salariile primarilor

  •  
  •  
  •  
  •  

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a declarat, marţi, după adoptarea în Camera Deputaţilor a OUG 103/2013 prin care se majorează salariile primarilor, că este un act de dreptate făcut aleşilor locali, care indiferent de culoarea politică au dreptul la un salariu decent.

“Acest amendament pe care l-am făcut prevede o reaşezare a salariilor din administraţia locală. Cred că se poate numi înfăptuirea unui act de dreptate în ceea ce priveşte aleşii locali”, a spus Dragnea, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a subliniat că salariile primarilor “nu se măresc enorm de mult şi nu se măresc” pentru toţi.

“Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua, la preşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile. Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare, legitimitate mare dată de votul cetăţenilor”, a explicat Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014 – medici rezidenţi, personal didactic şi aleşi locali.

Deputaţii au adoptat actul normativ cu 310 voturi pentru, 22 împotrivă şi 15 abţineri.
Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *