vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Dragnea: Poate ar trebui o dezbatere în Parlament asupra Codului rutier. Discutăm în Guvern

Dragnea: Poate ar trebui o dezbatere în Parlament asupra Codului rutier. Discutăm în Guvern

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că ar trebui făcută o dezbatere în Parlament în ceea ce priveşte Codul rutier, dată fiind importanţa şi efectele modificărilor, el arătând că este fundamentată şi adoptarea OUG şi că va exista o discuţie în Guvern asupra celei mai bune variante.

Întrebat dacă modificările la Codul rutier ar trebui promovate prin OUG, Dragnea a precizat: “Pe de o parte, este fundamentată urgenţa acestei modificări la Codul rutier. Pe de altă parte, este un document extrem de important, cu efecte asupra tutoror şi poate ar trebui o dezbatere în Parlament. O să discutăm în Guvern azi să vedem care e cea mai bună variantă”.

Întrebat de ce nu s-a discutat în USL mai întâi şi de ce s-a ajuns în spaţiul public cu această problemă, Dragnea a spus: “Din păcate mai sunt şi alte teme importante pe care nu am apucat să le discutăm în USL”.

Noul Cod rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere, a anunţat miercuri ministrul de Interne, Radu Stroe.

Ministrul Afacerilor Interne a spus că aceste sancţiuni sunt între prevederile finale incluse în proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

Ministrul Radu Stroe a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului. El a menţionat că până miercuri se vor mai opera modificări la proiectul de act normativ.

“Vom lua în considerare amendamentele demne de a fi luat în considerare”, a precizat Stroe, întrebat dacă vor mai exista modificări la proiectul privind Codul rutier.

Premierul Victor Ponta declara luni că dacă ministrul de Interne Radu Stroe va avea până miercuri “o formă agreată” a Codului rutier, atunci acesta va fi adoptat în şedinţa de Guvern.

În forma revizuită a proiectului Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, publicată în 20 septembrie pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne, sancţiunile din noua legislaţie rutieră au fost modificate substanţial faţă de proiectul de act normativ iniţial, cea mai mare amendă fiind stabilită la 9.600 lei, faţă de 16.000 de lei, iar suspendarea permisului, după un accident grav, urmând să vizeze o perioadă de cel mult doi ani, faţă de cinci.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *