marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Dragomir: ,,Bugetul pe 2014 pune România pe o pantă economică ascendentă”

Dragomir: ,,Bugetul pe 2014 pune România pe o pantă economică ascendentă”

Deputatul PNL Gheorghe Dragomir apreciază că proiectul de buget pe anul 2014 este dovada clară a seriozităţii USL în asumarea angajamentelor luate în faţa alegătorilor, iar comisiile de buget-finanţe din Parlament ar trebui să susţină propunerile Guvernului.
“Bugetul pe 2014 demonstrează că USL s-a ţinut de cuvânt şi a luat în serios angajamentele asumate în faţa cetăţenilor. Comisiile de buget-finanţe din Parlamentul României vor trebui să susţină propunerile Guvernului referitoare la acest buget pentru că pune România pe o pantă economică ascendentă. O dovedesc cifrele şi o dovedesc analizele internaţionale. Proiectul de buget este doar un început în ceea ce privește  respectarea promisiunilor. Suntem conştienţi că mai sunt multe de făcut, aşteptările oamenilor fiind mari. Important este însă că am reușit să nu facem un buget de recesiune, ci unul care să ofere predictibilitate şi stabilitate economică”, a declarat parlamentarul liberal.
Potrivit acestuia, obiectivele bugetare pe anul 2013 au fost atinse, oferind fundamentul pentru o consolidare a creşterii economice care să se simtă, în anul care vine, şi în buzunarele cetăţenilor.
În acest context, Gheorghe Dragomir a reiterat decizia Guvernului USL de a creşte salariul minim la 900 lei, de a majora salariile profesorilor debutanţi şi ale medicilor rezidenţi şi de a indexa pensiile.
“În 2013, inflaţia a scăzut cu aproximativ trei procente față de anul precedent, deficitul bugetar s-a diminuat, iar cheltuielile au crescut, stimulând astfel economia. Toate acestea ne permit ca anul viitor să avem resursele necesare atât pentru finanţarea suplimentară a unor domenii de importanţă strategică, precum educaţia şi sănătatea, cât şi pentru majorările salariale şi creşterile pensii pe care le-am promis. În plus, unul din marile câştiguri ale bugetului pe 2014 este creşterea sumelor alocate pentru investiţii, care vor ajunge la 6% din PIB, în cuantum de 40 miliarde lei. Totodată, mediul de afaceri se va dinamiza şi mai mult ca urmare a accelerării absorbției fondurilor europene, menţinerii cotei unice şi reducerii CAS ”, a afirmat deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *