Acasă > Comunicate > Dragomir: ,,Lupta împotriva evaziunii fiscale, obiectiv strategic pentru PNL”

Dragomir: ,,Lupta împotriva evaziunii fiscale, obiectiv strategic pentru PNL”

Partidul Naţional Liberal consideră că Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF va funcţiona în 2014 numai în interes public.
,,Suntem conștienți de faptul că reorganizarea ANAF este una dintre cele mai curajoase şi importante mişcări de restructurare a unei instituţii esenţiale pentru un stat democratic, instituţie asumată şi realizată de un ministru liberal”, susţine deputatul PNL Gheorghe Dragomir.
Acesta susţine că astfel se doreşte asigurarea unei competiţii corectă între firme, iar pentru acest lucru membrii echipelor din cadrul Direcţiei îşi vor concentra activitatea de control în zonele cu risc ridicat de evaziune cum ar fi produsele accizabile, panificaţie, alimentaţie publică, etc.
,,Astfel, s-ar putea aduce în primele șase luni un plus de 800 milioane – 1 miliard euro la bugetul de stat. Amintim faptul că o primă măsură fiscală aplicată cu succes de Guvernul USL a fost scăderea TVA la pâine de la 24% la 9%, luată pentru a susţine o concurență corectă, dar mai ales pentru a reduce evaziunea şi frauda fiscală. Rezultatul acestei măsuri a fost tocmai scăderea evaziunii cu 12 procente.
Pentru luna octombrie 2013 măsurile fiscale liberale au dus la o creştere a veniturilor cu 7,38% faţă de luna similară a anului trecut, precum şi o depăşire cu 2,36% a sumelor prevăzute în programul de colectare pentru acest an. Veniturile bugetare din reducerea evaziunii vor creşte între 0,5-1% ca pondere în PIB ca urmare a finalizării reorganizării ANAF şi a rezultatelor care vor fi obţinute de structura antifraudă.
Afirmațiile conform cărora țara noastră are o colectare dezastruoasă sunt în necunoștință de cauză, motiv pentru care sunt lansate cu o foarte mare uşurinţă. Ţinem să precizăm faptul că în primele 10 luni din 2013 am colectat cu  6,5 miliarde lei (1,4 miliarde euro) mai mult decât în aceeași perioadă din 2012, ceea ce înseamnă o creștere de 4,65%”, susţine liderul organizaţiei judeţene PNL Constanţa şi preşedintele Comisiei buget –finanţe din Camera Deputaţilor, Gheorghe Dragomir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *