Acasă > Social > Dragorul maritim “Locotenent Dimitrie Nicolescu”, misiune internațională în Marea Neagră

Dragorul maritim “Locotenent Dimitrie Nicolescu”, misiune internațională în Marea Neagră

Dragorul maritim “Locotenent Dimitrie Nicolescu” a plecat, joi 11 iulie, din portul Constanța, pentru a executa misiuni sub stindard NATO în Marea Neagră, până la sfârșitul lunii iulie.

Dragorul, cu un echipaj alcătuit din 78 de marinari, va face joncțiunea, în largul coastelor Bulgariei, cu navele din gruparea navală de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care are în compunere navele ITS „Grecale” (Italia), FS „Orion” (Franța), ITS „Numana” (Italia) și TCG „Enez” (Turcia).

Cele cinci nave ale SNMCMG-2, printre care și dragorul românesc, au planificate activități de instruire specifice, în apele internaționale ale Mării Negre, dar vor participa și la Exercițiul multinațional „Breeze 19”, organizat de Forțele Navale Bulgare și vor face două escale în portul Varna, prima în perioada 12-16 iulie, iar cea de-a doua în perioada 19-22 iulie.

Marina Militară Română participă la exercițiul organizat de partenerii bulgari cu două nave, Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” și Fregata „Regele Ferdinand”, navă care se află sub comanda unei alte grupări navale NATO (SNMG-2), grupare ce operează în Marea Neagră în această lună.

Activitățile desfășurate de navele militare românești în bazinul Mării Negre fac parte din Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării referitoare la întrebuințarea forțelor Armatei României la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2019.

Sursa: Comunicat Forțele Navale Române

Foto: Lucian Irimia, Antonia Suigan și Ovidiu Oprea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *