Thursday, 20 September 2018
Acasă > Social > Dragorul maritim “Lt. Dimitrie Nicolescu” participă la Exercițiul multinațional „ARIADNE 18”

Dragorul maritim “Lt. Dimitrie Nicolescu” participă la Exercițiul multinațional „ARIADNE 18”

Dragorul maritim “Lt. Dimitrie Nicolescu”, cu un echipaj alcătuit din 70 de militari, participă, în perioada 9-16 martie, la Exercițiul multinațional „ARIADNE 18”, organizat de Forțele Navale Elene.

După ce pe 5 martie a parăsit Portul Constanța, în seara zilei de 9 martie, Dragorul Maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a acostat în portul Patras din Grecia, unde se desfășoară exercițiul multinațional „Ariadne 18”.

Nava s-a alăturat unei grupări navale alcătuite din nave militare ale Belgiei, Bulgariei, Greciei, Spaniei, Turciei, precum și din nave ale grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2).

Exercițiul, desfășurat în Golful Patraikos, este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante.

Prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană, România demonstrează faptul că este un partener credibil și  un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic la NATO.

Comunicat Forțele Navale Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.