Droguri în valoare de 5 milioane euro, descoperite la Năvodari și Constanța

Polițiștii au efectuat la data de 10 februarie 2024,  36 de percheziții  în municipiul Constanța și orașul Năvodari, la locuințele a 11 persoane.

Au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conțin substanțe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante.

De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanțe dopante de mare risc.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești.

11 persoane sunt bănuite că, în perioada 2023-2024, acestea ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și produse ce ar putea conține substanțe dopante.

Două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, și o femeie, de 29 de ani, au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Cele două persoane au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ulterior bărbatul fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar față de femeie a fost luată măsura controlului judiciar.

De asemenea, ieri, 11 februarie, polițiștii au efectuat o altă percheziție domiciliară, în comuna Valu lui Traian, la locuința unei persoane cercetate în cadrul dosarului penal.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 95 de baxuri, ce conțineau 419.000 de comprimate și 160.346 de fiole susceptibile a conține substanțe dopante cu grad mare de risc.

Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1.000.000 de euro.

În urma activităților desfășurate, a fost reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani.

Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunerea dispunerii unei măsuri legală.

Sursa: Poliția Română

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *