Drumarii acționează preventiv pe mai multe drumuri județene

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România acționează preventiv cu materiale antiderapante în 10 județe din Muntenia și Transilvania, în urma avertizărilor de polei transmise de meteorologi.

Potrivit datelor CNADNR, pe drumurile naționale și europene din județele Prahova și Buzău se acționează preventiv împrăștiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri și autostrăzi pe care există riscul formării lunecușului și poleiului.

De asemenea, drumarii acționează în alte 8 județe din Transilvania, respectiv în Maramureș, Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Covasna, Harghita și Brașov, unde ANM prognozează depunere de polei în intervalul 6 decembrie 2014, ora 20,00 — 7 decembrie 2014, ora 20,00.

CNADNR atenționează participanții la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente și a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafețe lunecoase cu suprafețe umede.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *