Acasă > Administratie > Drumurile din Tulcea urmează să fie asfaltate

Drumurile din Tulcea urmează să fie asfaltate

Infrastructura rutieră din județul Tulcea, reprezintă prioritatea numărul unu pentru primarul Constantin Hogea. Dacă societățiile care se ocupă de reabilitarea drumurilor nu vor reuși să aducă străzile la nivelul cerut de Comisia de Inventariere, primarul vrea să le refacă cu banii din bugetul local.

Drumurile din orașul Tulcea urmează să fie reabilitate și astfaltate. Astfel proiectul investițional numărul unu pe anul 2014 se adresează Serviciului de  Gospădărire Comunală, în special reabilitarea infrastructurii stradale.

“Noi mai avem un număr de aproximativ 8 străzi care sunt restante de anul trecut în ceea ce privește reabilitarea prin turnare covor asfaltic, în plus, anul acesta, pe lângă aceste 8, mai avem cel puțin 10 străzi unde vrem să turnăm covor asfaltic”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.

Dacă vor reuși să obțină finanțare, lucările la cele 18 străzi vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. La nivelul Municipiului Tulcea mai există câteva străzi, unde s-a trecut la implementarea proiectului de Master Plan, de reabilitare apă și canalizare.

“Reabilitarea de apă și canalizare suferă după o primă evaluare. De două zile, comisia mixtă formată din reprezentanţii Primăriei, ai Aquaserv şi ai constructorului inventariază proble­mele pe străzile municipiului, unde s-a implementat acest proiect. Vor­besc în principal de străzile N. Bălcescu, Gloriei, Eternităţii, Concordiei şi Prislav, care, în opinia noastră, sunt departe de a fi conforme la final”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.

În acest sens au fost discuții cu cei doi constructori care sunt responsabili de executarea lucrărilor pe acest segment de străzi.

“Dacă nu vor reuși prin forțe proprii să aducă străzile la nivelul conform celor solicitate de această comisie de inventariere le vom executa garanțiile. Nivelul garanțiilor se ridică la aproape un milion de euro”, a declarat Constantin Hogea, primar Tulcea.

Edilul a mai spus că el vrea neapărat ca aceste străzi să fie asfaltate, drept urmare este dispus să le refacă chiar el cu bani din bugetul local.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *