duminică, 9 august 2020
Acasă > Eveniment > DSP a amendat liceul ,,Lucian Blaga”

DSP a amendat liceul ,,Lucian Blaga”

Dosarul focarului de toxiinfecție alimentară de la liceul Lucian Blaga din Constanța a fost închis la data de 22 mai. Direcția de Sănătate Publică a finalizat ancheta. Conform rezultatelor, laptele destinat elevilor nu a fost menținut la temperatura optimă. Nu s-a putut  stabili despre ce germene a fost vorba, însă conducerii unității școlare i-a fost aplicată o amendă de 1000 de lei pentru că angajații care au manevrat produsele din lapte nu aveau analizele efectuate.

“În urma controalelor efectuate la unitatea școlară cât și la compania care distribuie produsele din programul Cornul și laptele, și în urma analizelor efectuate la câte cinci probe din fiecare produs, am constatat că una dintre probele de lapte nu era conformă, pentru că ea conținea peste limita admisă enterobacterii, fapt cauzat de o disfuncționalitate în lanțul frig. Pe viitor vom intensifica acțiunile de verificare în unitățile școlare”, ne-a declarat Constantin Dina, director DSP Constanța

Controale au fost efectuate atât la sediul liceului cât și la compania care distribuie produsele lactate în cadrul programului național ,,Laptele și cornul”. Nu au fost depistate abateri privind depozitarea sau temperaturile de păstrare a produselor.  Inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Constanța consideră că evenimentul este unul izolat, cauzat de neglijențe care au dus la alterarea unei cantități din lapte. Reamintim că în urmă cu o săptămână, zece elevi ai liceului Lucian Blaga au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. La vremea respectivă, conducerea unității de învățământ era de părere că elevilor li s-a făcut rău pentru că au consumat laptele după ce au depus un efort la ora de educație fizică și sport.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *