marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Ultima ora > După Microsoft și EADS, se pregătește dosarul penal E-România?

După Microsoft și EADS, se pregătește dosarul penal E-România?

Scandalurile dosarelor Microsoft și EADS au lăsat în uitare un alt mare contract public cu probleme: portalul E-România, care a costat 12 milioane de euro și constă într-un site banal și destul de inutil, punctat cu nota 3,72 de către experții din domeniu.

Pentru oricine intră pe acest site, ideea că a putut costa 12 milioane de euro pare o glumă proastă, iar costurile nefirești ale acestuia au făcut obiectul anchetelor jurnalistice de nenumărate ori. Mai mult, portalul urma să fie dezvoltat până la valoarea de 500 de milioane de euro, dar prețul prea mare și neregulile desfășurării contractului au făcut ca el să fie oprit doar la prima fază. Promisiunea de a fi dezvoltat până la jumătate de miliard de euro i-a aparținut, de altfel, fostului ministru PDL Gabriel Sandu, prins acum în ițele dosarelor Microsoft-EADS.

Într-un mod curios, E-România este strâns legat de marile dosare aflate deja în anchetă, pentru că Gabriel Marin, patronul firmei Omnilogic care a beneficiat de contractul pentru site-ul de 12 milioane de euro, a fost primul denunțător în cauzele Microsoft-EADS. Să-și fi cumpărat astfel liniștea pentru propriul contract din banii publici, turnându-i pe alții, sau de ce nu se mai aude nimic de dosarul E-România?

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *