Acasă > Social > După ninsoare vine gerul

După ninsoare vine gerul

Codul roșu de zăpadă și viscol a expirat, iar ninsorile își pierd încet-încet din putere. Însă urmează însă un nou fenomen de vreme extremă- gerul.

Potrivit meteorologilor, marți, 30 decembrie, vremea va continua să se răcească şi devine geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Norii se menţin în regiunile sudice, estice şi la munte, unde, mai ales în cursul zilei, pe arii restrânse va mai ninge slab.

Vântul rămâne alert în Moldova, Dobrogea şi pe crestele montane, unde temporar va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 12 grade la Miercurea Ciuc şi minus 4 grade în nord-vest şi pe litoral.

Ultima zi a anul 2014 va fi geroasă în regiunile extracarpatice şi în centru ţării, iar noaptea va fi geroasă în toată ţara. Vântul accentuează senzaţia de frig în  Dobrogea, sudul Moldovei şi în Bărăgan, unde va mai spulbera zăpada. În noaptea dintre ani temometrele vor arăta între minus 25 şi minus 9 grade, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Spre Anul Nou şi în primele zile din 2015 vremea va fi mai stabilă, dar temperatura va scadea şi mai mult. Vom avea parte de ger atât ziua cât şi noaptea în mare parte din ţară.

Abia spre finalul săptămânii, dinspre vest se apropie o masă de aer cald, în galben – verde pe hartă, însă încălzirea o vor simţii mai ales locuitorii din zonele de deal şi de munte, la câmpie urmând să revină ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *