duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Gigi Becali va părăsi Penitenciarul Poarta Albă pentru a lucra

Gigi Becali va părăsi Penitenciarul Poarta Albă pentru a lucra

Gheorghe Hagi îi întinde o mână de ajutor finului său, Gigi Becali. Conducerea Penitenciarul Poarta Albă și-a dat acordul pentru ca patronul Stelei să poată munci la clubul condus de fostul mare fotbalist.

„Obiectul contractului prevede ca penitenciarul să asigure un efectiv de persoane private de libertate, în vederea prestării unor activități lucrative în domeniul  întreținere terenuri sportive și clădiri, interior și exterior. În perioada următoare, comisia constituită la nivelul penitenciarului va selecționa persoanele private de libertate care corespund criteriilor solicitate de angajator, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.” susţine purtătorul de cuvânt al penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan.

Contactat telefonic, președintele școlii de fotbal de la Ovidiu, Paul Peniu, nu a putut da mai multe detalii.

„Noi am formulat o cerere, asteptăm un răspuns. Nu am primit nimic oficial.” a declarat Paul Peniu.

Conform legislației în vigoare, Gigi Becali va fi dus la muncă de un angajat al penitenciarului și va lucra câte opt ore pe zi, având dreptul la salariu. El a încercat de nenumărate ori să primească permisii pentru a părăsi închisoarea, însă până acum Instanța i-a respins toate cererile. De la 26 noiembrie 2013, Becali a trecut la un regim de detenție deschis și conform legii se poate angaja la orice societate comercială, care respectă condițiile privind munca deținuților. Reamintim că Gigi Becali a fost condamnat în data de 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în două dosare ce vizau lipsire de libertate, respectiv un schimb fraudulos de terenuri cu MAPN.

Autor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *