După scandalurile Microsoft și EADS, Bruxelles-ul ne taie fondurile pentru IT

  •  
  •  
  •  
  •  

 Comisia Europeana a intrerupt, la sfarsitul anului 2014, platile de fonduri europene catre Romania pe Axa 3 – Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor pentru sectorul privat si public din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), pentru nereguli la achizitiile publice efectuate in anumite proiecte europene, a relatat România Liberă.

“Daca se identifica deficiente semnificative in management si in sistemul de control, o scrisoare privind intreruperea platilor poate fi trimisa autoᅡritatilor insarcinate pentru a aduce anumite imbunatatiri sistemului. In urma unui audit al Comisiei, aceasta a trimis o scrisoare la data de 23 decembrie 2014, prin care a intrerupt platile pentru axa 3 in Programul Operational Competitivitate. Intr-adevar, Comisia a observat nereguli in sistemul de achizitii publice legate de implementarea proiectelor din cadrul acestei axe”, au comunicat oficialii Directoratului General pentru Politica Regionala (DG REGIO) al Comisiei Europene, intr-un raspuns transmis in cotidianului Romania libera.

Ministerul Fondurilor Europene a confirmat informatia, subliniind ca intreruperea de plati este una temporara.

“Platile au fost intrerupte temporar, aceasta fiind procedura standard a Comisiei Europene, aplicata in cazul efectuarii unor verificari suplimentare. Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management POS CCE, va lua toate masurile pentru asigurarea tuturor verificarilor necesare. Verificarile au fost solicitate in urma identificarii de catre CE, in cadrul unei misiuni de audit, a unor suspiciuni de incalcari ale prevederilor directivei privind achizitiile publice de catre beneficiari in cadrul Axei Prioritare 3 POS CCE – Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor pentru sectorul privat si public”, a precizat MFE, pentru Romania libera.

Autoritatea de Management (AM) pentru POS CCE functioneaza in subordinea Ministerului Fondurilor Europene in februarie 2014, dupa ce anterior, 7 ani, a functionat la Ministerul Economiei.

“Axa Prioritara 3 POS CCE este administrata de Organismul Intermediar din subordinea Ministerului Societatii Informationale”, a mentionat MFE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *