Acasă > Ultima ora > După Senat, și Camera Deputaților și-a aprobat bugetul mărit pentru 2015

După Senat, și Camera Deputaților și-a aprobat bugetul mărit pentru 2015

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aporbat, luni, proiectul bugetului Camerei pe anul viitor, în sumă de 236.645.000 lei, faţă de 229.252.000 lei cât a fost anul trecut.

Potrivit memorandumului intern elaborat de chestorii Camerei și aprobat în ședința Biroului Permanent, cheltuielile de personal vor fi în sumă de 169.579.000 lei, luându-se în calcul indemnizațiile deputaților, salariile personalului, numărului de posturi finanțate de la buget fiind 1895.

Din aceste posturi, 412 sunt funcții de demnitate publică alese, 695 funcții publice parlamentare, inclusiv înalții funcționari publici parlamentari și 788 funcții contractuale, iar 110 posturi au fost prevăzute pentru activitățile finanțate din venituri publice.

La cheltuielile pentru bunuri și servicii care sunt de 59.000.000 lei s-a luat în considerare asigurarea funcționării și intreținerii sediului Camerei Deputaților, materialele necesare desfășurării activității legislative, cheltuielile de protocol, cele privind cazarea și transportului în deplasările interne și în străinătate pentru deputați și personal.

În proiect s-a prevăzut și suma de 1.266.000 lei pentru plata cotizațiilor și contribuțiilor Parlamentului la organismele internaționale.

Cheltuielile pentru active financiare, în sumă de 6.800.000 lei au fost prevăzute pentru lucrări de construcții, dotări, reparații capitale cum este retehnologizarea punctului termic, parcaj, reparații tablouri de iluminat de siguranță, lucrări de refacere elemente de fațadă.

Proiectul urmează să fie supus aprobării plenului Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *