Acasă > Ultima ora > Duşa: Aproape zilnic spaţiul aerian este forţat de aparate de zbor neidentificate sau fără aprobare

Duşa: Aproape zilnic spaţiul aerian este forţat de aparate de zbor neidentificate sau fără aprobare

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, spune că este necesară achiziţionarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat de aparate de zbor “care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol”, ultima intervenţie fiind în noaptea de luni spre marţi.

“Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării”, a declarat, miercuri, la Piteşti, ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Potrivit sursei citate, aceste lucruri de întâmplă “destul de des” şi se folosesc, în momentul de faţă, de MIG-urile din dotare.

“Ieri noapte (n.r. – în noaptea de luni spre marţi) s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situaţii când noi, pe procedurile internaţionale şi europene pe care le avem pe această speţă, acţionăm, dar nu vă pot spune dacă am acţionat în forţă”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

Minstrul Apărării a participat, miercuri, în Piaţa “Vasile Milea” din Piteşti, la festivitatea de acordare a primului grad de maistru militari şi subofiţer al promoţiei “Aurel Vlaicu 100” a Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *