Acasă > Social > Echitație la prețuri mici

Echitație la prețuri mici

Una dintre atracţiile Galaţiului este herghelia de la Tuluceşti, situată în apropierea Pădurii Gârboavele. La această herghelie sunt adăpostiţi aproape 40 de cai din rasa Ghidran şi cam tot atâţia ponei, aflaţi în grija sucursalei gălăţene a Romsilva.

Herghelia de la Tuluceşti a fost înfiinţată în 1999, fiind populată cu material biologic din varietatea rasei Ghidran, provenit de la Herghelia Rădăuţi. În 2009 avea un efectiv de 224 de exemplare, dar acum numără numai 40 de cai din rasa Ghidran și 39 de ponei.

Herghelia funcţionează pe un teren de 540 de hectare, are 19 angajaţi, iar cheltuielile cu întreţinerea unui cal se ridică la circa 900 de lei pe lună.

În afara cailor de rasă, herghelia de la Tulucești se ocupă și cu creșterea poneilor, fiind singurul centru național unde aceștia sunt triați și pregătiți pentru agrement sau vânzare. Poneii provin de la hergheliile de la Mangalia, Râmnicelu, Slatina şi Suceava.

Gălăţenii care vor să înveţe echitaţia sunt privilegiaţi, pentru că tarifele de la herghelia de lângă Pădurea Gârboavele sunt mult mai mici decât la alte herghelii. La Tuluceşti, se învaţă echitaţie cu doar 40 de lei ora.

Vizitarea hergheliei costă cinci lei pentru adulţi şi trei lei pentru copii, pentru grupuri mai mici de cinci persoane şi patru lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii, la grupuri mai mari.

Plimbarea de 30 de minute cu o trăsură cu doi cai costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, în timp ce plimbarea cu trăsura trasă de ponei este doar 20 de lei pentru adulţi şi zece lei pentru copii. O plimbare pe cal ajunge la 20 de lei pentru adulţi şi doar opt lei pentru copii, tot pentru jumătate de oră.

Totodată, cei care doresc să îşi cumpere un cal sau un ponei îl pot lua şi la licitaţiile organizate de herghelia din Tuluceşti. Preţurile de pornire pentru un exemplar de „Ghidran” variază în funcţie calităţile exemplarului respectiv, dar în general acestea sunt pentru exemplarele cele mai valoroase de la 11.800 lei, exemplarele mai puţin valoroase putând fi cumpărate şi la 6.000-7.000 de lei. Cei care şi-au cumpărat un cal nu trebuie să-l ia acasă, ci îl pot lăsa în grajdurile hergheliei, în regim de pensiune şi în grija oamenilor care ştiu cum să-l ocrotească.

Redactor: George Marinescu

23 thoughts on “Echitație la prețuri mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *