miercuri, ianuarie 22, 2020
Acasă > Eveniment > Ecouri ale condamnării lui Dan Voiculescu

Ecouri ale condamnării lui Dan Voiculescu

Sentința de ieri a Curții de Apel București în dosarul ICA(Institutul pentru Cercetări Alimentare), în urma căruia fondatorul Partidului Conservator și al trustului Intact Media, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, a fost relatată și de presa din întreaga lume.

“Un mogul al presei din România, închisoare pentru fraudă”, titrează Agenția France Presse(AFP), care scrie că Dan Voiculescu, un fost informator al Securităţii, a fost condamnat în urma unei tranzacţii frauduloase cu statul. Mai multe proprietăţi ale “capitalistul roşu” al României, cum îl numeşte presa franceză, au fost confiscate, precizează AFP.

Vestea condamnării a ajuns şi peste Ocean. Televiziunile americane au preluat informaţia de la Associated Press, care scrie că Dan Voiculescu ar putea fi eliberat după executarea unei treimi din pedeapsă, fiindcă are peste 60 de ani.

“Voiculescu, fost senator în vârstă de 67 de ani, susţine că dosarul său este politic. El şi televiziunea sa l-au criticat pe preşedintele Traian Băsescu. El a iniţiat procedura de suspendare a preşedintelui în 2007 şi 2012, procedură eşuată pentru că a primit prea puţine voturi din partea românilor”, comentează cei de la Associated Press.

“Dan Voiculescu a devenit cea mai influentă personalitate publică din România condamnată la închisoare după fostul premier, Adrian Năstase, aflat acum după gratii”, scriu chinezii de la Xinhua. Informaţia potrivit căreia Voiculescu a prejudiciat statul român cu 60 de milioane de euro a ajuns în toată presa asiatică.

Sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *