sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Educatie > “Educația juridică”, predată elevilor constănțeni

“Educația juridică”, predată elevilor constănțeni

Judecătorii și procurorii vor preda voluntar elevilor constanţeni, în urma unui protocol de colaborare semnat la sediul Ministerului Educației. Cursurile au început deja în mai multe școli din țară. În perioada următoare, acestea vor ajunge şi la Constanța.

“Un demers pe care noi, cei din sistemul preuniversitar îl salutăm, este binevenit șI îl considerăm ca fiind unul important. Totodată, considerăm că implicarea procurorilor și judecătorilor în actul educațional trebuie să se deruleze în egală măsură atât în sensul stabilit prin protocol către elevi și prin implicarea lor la orele de Dirigenție sau la Cultură Civică.” a declarat Răducu Popescu, inspector școlar general  în cadrul ISJ Constanța.

Aproximativ 500 de judecători şi procurori s-au înscris până acum pe listele de voluntariat.

„Ideea proiectului protocolului este foarte bună, acuma este important ca și oamenii să se implice în derularea acestui protocol, să pună suflet și să facă ce trebuie ca acest protocol să dea rezultate și să se atingă scopul pentru care el a fost încheiat.” a spus Cristina Mocanu, vicepreședintele Tribunalului Constanța.

Protocolul a fost încheiat între Ministerul Educaţiei, Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Redactor: Sorin Hulubei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *