sâmbătă, noiembrie 16, 2019
Acasă > Economie > Efectul TRUMP. S-a depreciat leul

Efectul TRUMP. S-a depreciat leul

leu-euroCursul de schimb leu/euro s-a depreciat la începutul acestei zile după ce s-au confirmat rezultatele alegerilor din SUA, în care Donald Trump a fost ales președinte.

Leul deja s-a depreciat cu 0,2% ieri (închizând uşor sub 4,51/euro), în timp ce şocul de peste noapte generat de victoria lui Trump în alegerile din SUA a trimis cursul uşor mai sus în această dimineaţă. Având în vedere incertitudinile cu privire la ce ar însemna pentru SUA preşedinţia lui Trump (poate protecţionism cu efecte negative asupra creşterii globale), există multă turbulenţă în pieţele globale, cu scăderi profunde pe pieţele de acţiuni, semn al aversiunii faţă de risc” se arată în raportul ING Bank.

 Potrivit economiștilor, reacţia euro/leu pe termen scurt depinde de evoluţiile globale, dar moneda românească este, din prismă istorică, mai puţin volatilă decât cele din regiune (care deja s-au depreciat mai mult în această dimineaţă).

Economiștii de la ING Bank spun că în tranzacţiile timpurii, cotaţia euro/leu s-a situat în jurul a 4,52 lei pentru un euro, dar s-a retras ulterior spre 4,51.

„Dacă perechea va reintra sub presiuni ascendente şi se va îndrepta din nou către maximele anului, nu am exclude intervenţii pe piaţa valutară, având în vedere că suntem de părere că una din limitele de variaţie urmărite de banca centrală se află lângă 4,54. În concluzie, nu pare să existe mult potenţial de creştere pentru EUR/RON, mai ales în condiţiile în care sentimentul din pieţele globale s-a îmbunătăţit faţă de reacţia iniţială severă”, se precizează în raport.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *