Acasă > Externe > El Chapo a reuşit să evadeze pentru a treia oară

El Chapo a reuşit să evadeze pentru a treia oară

Autorităţile mexicane sunt din nou în alertă. Asta după ce, cel supranumit Lordul Drogurilor a reuşit să evadeze pentru a treia oară dintr-o închisoare de maximă siguranţă.

“El Chapo” Guzman a reuşit să scape de autorităţi de această dată cu ajutorul a doi paznici din penitenciar, membri ai cartelului Sinaloa, pe care-l coordonează Lordul Drogurilor. Deocamdată autorităţile mexicane se feresc să dea detalii legate de evadarea lui Guzman.

În urmă cu două săptămâni cel supranumit lordul Drogurilor era prins. Doar că, deşi erau anunţate măsuri speciale de pază pentru a nu-l scăpa din ochi pe Liderul cartelului Sinaloa, El Chapo a reuşit să evadeze pentru a treia oară.

Pe numele său real, Joaquin Guzman s-a facut nevăzut duminică. Practic Lordul Drogurilor a dispărut din închisoarea de maximă securitate Altiplano, unde era încarcerat.

Potrivit ABC News, care citează surse din rândul anchetei, la ora locala 2.35 Guzman a fost încătușat și dus într-o altă celulă. La ora 3.05, El Chapo și cele două gărzi care îl escortau au dispărut. După mai bine de o oră, o mașină a închisorii a fost găsita la aproximativ 1,5 kilometri de puşcărie. Se bănuieste că cele doua gărzi care-l însoţeau ar fi chiar membri ai cartelului Sinaloa, care s-ar fi angajat la penitenciar în urmă cu câteva luni. Autorităţile mexicane îl caută şi la această oră pe Guzman.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *