Elev constănțean, câștigător al medaliei de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică

Ministerul Educației Naționale anunță că elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), desfăşurată de pe 10 iulie până pe 22 iulie, la Bath (Marea Britanie).

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiş de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa.

Rezultatul îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Medaliile de argint au fost obţinute de Sergiu-Ionuţ Novac (Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” din Lugoj) şi Sebastian-Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Tudor-Darius Cardaş (Colegiul Naţional “A.T. Laurian” din Botoşani), Andrei-Theodore Mărginean şi Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) au fost recompensaţi cu medalii de bronz.

”Acest palmares remarcabil a fost reușit în condițiile în care lotul olimpic din acest an este printre cele mai „tinere” din istoria participării României: patru dintre elevi fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un nivel atât de înalt.

Delegația țării noastre a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara – deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România – observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – observator).

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor.
A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state.
În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de șase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca”, precizează Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *