Acasă > Social > Elevii beneficiază de decontarea abonamentului de transport

Elevii beneficiază de decontarea abonamentului de transport

Guvernul a aprobat, în ședință din 9 septembrie, actul normativ pentru continuarea procesului de decontare a navetei elevilor pentru perioada 2019-2023.

“Hotărârea pentru aprobarea Metodologiei de calcul şi stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut in Legea educaţiei naţionale aprobă lista tarifelor maxime ce pot fi percepute de transportatori în contul abonamentelor de transport lunar. Aceste tarife maxime se actualizează, la începutul fiecărui an şcolar, cu rata medie anuală a inflaţiei comunicată de Institutul Naţional de Statistică”, precizează Executivul.

Primăria Năvodari amintește cu această ocazie, că începând cu anul 2016, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului Cioloș, decontarea abonamentelor de transport pentru elevii navetiști se face doar de către de Ministerul Educației Naționale, prin intermediul inspectoratelor școlare, și nu de către primării.

”Vestea bună este că Guvernul României a adoptat ieri hotărârea pentru modificare art.4 din Hotărârea Guvernului nr. 863/2016 pentru aprobarea Metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut la alin. (3) art. 84 din Legea educației naționale nr.1/2011. Astfel, elevii care învață în alte localități decât cea de domiciliu vor beneficia și în anul școlar 2019-2020 de decontarea integrală a abonamentului de transport.

Potrivit metodologiei, transportatorii sunt obligați să elibereze elevilor navetiști abonamente raportat la tariful maxim per kilometru stabilit prin lege. Pentru a beneficia de această facilitate, elevii trebuie să depună cerere la unitățile de învățământ unde sunt înscriși”, a anunțat, astăzi, Primăria Năvodari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *