miercuri, ianuarie 29, 2020
Acasă > Social > Elevii primesc burse de performanţă, de studiu și de ajutor social. Cuantumul, stabilit de autoritățile locale

Elevii primesc burse de performanţă, de studiu și de ajutor social. Cuantumul, stabilit de autoritățile locale

Guvernul a decis ca în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, să fie cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019.

”Etapa fundamentării proiectului de buget pentru anul 2019 a fost deja finalizată anterior apariţiei noilor prevederi legale, stabilite de Legea nr. 38/2019. Prin urmare, pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi să nu poată beneficia de burse în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, este cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019”, precizează Executivul.
Totuși, în funcție de bugetele pe care le au la dispoziție, autoritățile locale pot decide  majorarea burselor primite de elevi în anul școlar 2019-2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *