miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Elevii revin în bănci

Elevii revin în bănci

Vacanța de iarnă se apropie de final, iar elevii vor reveni de luni la cursuri. Următoarea vacanță, cea intersemestrială, va fi în perioada 31 ianuarie – 8 februarie, până atunci ei urmând  să-și definitiveze situația școlară pe primul semestru.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale pentru anul școlar 2014-2015, cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie și se vor finaliza pe 10 aprilie. Elevii vor avea parte și de o vacanță de primăvară programată în perioada 11 – 19 aprilie, iar de pe 20 aprilie până pe 19 iunie aceștia vor fi iarăși la cursuri.

De asemenea, săptămâna 6-10 aprilie, din semestrul al doilea, este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit ‘Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!’, având un orar specific.
Ca și anul trecut, Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie — Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie — Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Absolvenții de liceu se vor înscrie în prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 și 29 mai și vor finaliza cursurile pe 29 mai.

Prima sesiune de  bacalaureat va începe pe 8 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Evaluarea națională va începe anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe 22 iunie, cu proba de limba și literatura română.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *