Acasă > Cultura > Eminescu, omagiat la Năvodari

Eminescu, omagiat la Năvodari

Biblioteca Pontus Euxinus din Năvodari împreună cu grupul de voluntari “Ambasadorii bibliotecii” au marcat azi, 15 ianuarie 2015, într-un mod inedit, ziua poetului Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale.

Evenimentul denumit “O poezie penru inimă și spirit” a constat în distribuirea în comunitate a peste 300 de suluri de hârtie pe care sunt imprimate poezii scrise de Mihai Eminescu. Poeziile au fost imprimate pe coli de hârtie, rulate și prinse cu fundă de către volunari, după care au fost distribuite în orașul Năvodari, în piață, în magazine și pe stradă. În felul acesta, este promovată atât poezia, lectura, dar și biblioteca.

Evenimentul este la prima ediție, dar organizatorii doresc să îl transforme într-o tradiție.

Programul de voluntariat “Ambasadorii bibliotecii”, desfășurat de Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari, are loc în cadrul proiectului național “Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și implementat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu ANBPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *