Acasă > Social > Emoții mari! Începe prima sesiune a Bacalaureatului 2018

Emoții mari! Începe prima sesiune a Bacalaureatului 2018

Elevii din ultimul an de liceu susțin, de astăzi până pe 22 februarie, probele de evaluare a competenţelor din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018.
Ministerul Educației precizează că probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) sunt programate în perioada 12-22 februarie 2018.

Sunt aşteptaţi să participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare.

Calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale:

-12-13 februarie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

-14-15 februarie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

-16, 19 şi 20 februarie:  evaluarea competenţelor digitale (proba D);

-21-21 februarie:  evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 şi 28 iunie.

Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *