Acasă > Educatie > Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de liceu!

Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de liceu!

A doua sesiune a examenului de bacalaureat s-a încheiat astăzi cu proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă a examenului de bacalaureat le-a năruit speranțele elevilor, care credeau că vor promova sesiunea de toamnă. Unii spun că subiectele au fost dificile, alții că gradul de dificultate a fost mai mare la prima sesiune. Cei mai nemulțumiți însă sunt elevii care au susținut examenul la materiile chimie și fizică.  Cu foile în faţă, candidații au constatat încă o dată că nu cunosc nici măcar elementele de bază ale materiei. Subiectele au avut un grad de dificultate mai mare decât se așteptau tinerii, iar cei mai mulți se gândesc deja la următoarea sesiune. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt ISJ, Cristina Ivan, proba de vineri a fost susținută de aproximativ 1400 de elevi.  Fiind la alegere, candidații au optat pentru fizică, biologie, chimie, matematică, filosofie, economie sau georgrafie, în funcție de specializarea urmată pe parcursul celor patru ani de liceu.

“Astăzi s-a desfășurat ultima probă a examenului de bacalaureat sesiunea august-septembrie probă pe care aus usținut-o 1392 de candidați. Cei mai mulți dintre candidați au susținut proba la biologie vegetală și animală urmați de cei care au dat proba la fizică, 431.”, a declarat Cristina Iovan.

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afișate luni, 2 septembrie. Contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, până la orele 20.00. După rezolvarea contestațiilor se vor afșa și rezultatele finale pe data de 5 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *