ENEL pune probleme locuitorilor oraşului Năvodari

Ninsoarea abundentă, consecinţe nefericite pentru locuitorii Năvodariului. Nicolae Matei, primarul oraşului, îi asigură pe locuitori că nu vor exista probleme decât dacă acestea nu ţin de administraţia pe care o conduce sau de instituţiile subordonate.

Pagubele suferite de căderile de zăpadă de la sfârşitul săptămânii trecute au fost resimţite de majoritatea locuitorilor din judeţ. Căderile de tensiune repetare au făcut ca locuitorii să aibă de suferit şi la două zile după ce ninsoarea a încetat să mai cadă. De altfel, preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă că va da în judecată societatea care furnizează energia electrică, ENEL. Astfel că, ENEL va fi bun de plată pentru pagubele ce reies din raportul realizat de CJ şi instituţiile subordonate, iar instanţa este cea care va stabili prejudiciul, după discuţii cu avocaţii şi experţii din domeniu. Tot din această cauză şi compania de apă a întâmpinat probleme, iar raportul SC RAJA SA transmis ieri Consiliului Judeţean Constanţa, în atenţia preşedintelui Nicuşor Daniel Constantinescu arată că mai multe linii de alimentare cu energie ale staţiillor de apă potabilă au căzut, respectiv 32 de localităţi unde abonaţii nu primesc apă. „Consiliul Judeţean Constanţa, în numele localităţilor şi al cetăţenilor, va da în judecată societatea care furnizează energia electrică, ENEL. Vom discuta aspectele legate de acest proces cu avocaţi, experţi, iar prejudiciul îl va stabili instanţa. Am luat această decizie pentru umilinţa la care sunt supuşi abonaţii companiei private şi vom acţiona în conformitate cu situaţia actuală”, a spus preşedintele Constantinescu.

Nici la nivelul oraşului Năvodari situaţia nu a stat cu mult diferit; singura schimbare faţă de multe localităţi a fost că în Năvodari nu au existat drumuri blocate, SC Polaris M Holding acţionând în timp real pentru a nu pune în pericol siguranţa locuitorilor. În schimb, problemele au venit şi aici din cauza ENEL, care, astăzi după amiază încă mai lucrau pe multe dintre străzile din oraş. Potrivit directorului ADPP, Cerasela Scarlat, se lucrează pe străzile: Câmpului, Muzicii, Grădinilor, Stejarului, Viilor şi în zona străzilor Macului şi Daliei. „Defecţiunile afectează atât iluminatul casnic, cât şi pe cel public fiind nevoie ca echipele să schimbe transformatoarele. Şi nu sunt singurele probleme pe care le avem din acest punct de vedere, există căderi de tensiune zilnice şi avarii, variaţii în sistemul de distribuţie a energiei electrice, însă acestea, din câte ni s-a explicat nu pot fi remediate, deocamdată”, a declarat directorul ADPP Năvodari pentru „Gazeta” de Năvodari, care a completat că există defecţiuni şi la firmele de cablu, existând deficienţe în furnizarea semnalului tv şi a internetului în zona străzilor Liniştei, Mamaia Nord, Albinelor, Rândunelelor. „Pentru aceştia am făcut şi o adresă, iar în cazul în care sesizările nu vor fi remediate în cel mai scurt timp, vor fi aplicate şi somaţii, amenzile ducând până la 2.000 lei”, a completat Cerasela Scarlat.

La rândul său, primarul oraşului, Nicolae Matei dă asigurări locuitorilor că se acţionează cu profesionalism şi pot exista probleme doar dacă rezolvarea nu ţine întocmai de administraţie şi societăţile aflate în subordinea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *