Energie mai scumpă?

  •  
  •  
  •  
  •  

Război între Palate, pe tema preţului pentru energia electrică. Premierul a declarat astăzi că energia electrică s-ar putea scumpi cu 50 la sută, din cauză că președintele Traian Băsescu refuză să promulge Legea privind certificatele verzi. Pe de altă parte, şeful statului spune că Victor Ponta dezinformează, intenţionat, opinia publică.

“Vreau să prezint o situaţie foarte clară, legată de cel mai mare pericol prin care trece România în 2014, pericolul exploziei preţurilor la energia electrică. Preşedintele a refuzat de două ori promulgarea legii prin care se reducea cota de certificate verzi. O să prezint care este implicaţia. Dacă facem cum zice Băsescu, toate facturile se măresc cu 50%. Soluţiile sunt să trecem peste preşedinte, să apărăm industria şi consumatorii români eventual printr-o nouă ordonanţă, dacă domnia sa refuză”, a spus Victor Ponta.

Replica Administraţiei Prezidenţiale nu a întârziat să apară. Potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, ordonanţa care majorează facturile la energie este deja în vigoare.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *