duminică, 29 martie 2020
Acasă > Sanatate > Epidemie de viroze respiratorii, la Iași

Epidemie de viroze respiratorii, la Iași

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iași, zeci de persoane se prezintă cu amigdalite sau bronşite cronice. Cel puţin 10 pacienţi ajung zilnic la unităţile medicale cu viroze respiratorii, iar jumătate dintre aceştia rămân internaţi. În general, este vorba despre persoane în vârstă sau cardiaci cronici.

Medicii spun că principalele cauze nu sunt greu de depistat: de la consumul de băuturi reci, îngheţată şi până la înotul în bazine cu apă prea rece sau petrecerea timpului într-o cameră în care aerul condiţionat este fixat la o temperatură foarte scăzută. Dacă aveam febră, durere în gât şi tuse, cadrele medicale ne sfătuiesc să ne prezentăm imediat la doctor.

“Există aceste diferențe cum vedeți, în  câteva zile temperatura poate fi la valori mari,  sau dimpotrivă, și cu o anumită încărcătură. În  ceea ce privește umiditatea aerului atmosferic, acesta favorizează dezvoltarea unor astfel  de virusuri cu tropism la nivelul căilor respiratorii. Aerul condiționat întotdeauna trebuie  administrat cu măsură, și nu excesiv, pentru  că, într-adevăr, poate favoriza astfel de  infecții la nivelul căilor respiratorii superioare”. a declarat prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iaşi.

Tot la acest spital, odată cu instalarea sezonului cald au apărut şi cazurile zilnice de ieşeni muşcaţi de căpuşe.

Redactor.Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *