Etnobotanice confiscate de jandarmi

Jandarmii au surprins în Constanţa cinci persoane care aveau asupra lor jointuri şi 20 pacheţele de staniol cu o substanţă vegetală halucinogenă de culoare verde-maronie.

“Sâmbătă, 14 martie a.c., ora 20.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în zona Poarta 1 Port Constanţa, a observat trei persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 20-35 ani, au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele, au mărit ritmul de mers şi s-au îndreptat către un autoturism. Au fost somaţi, au coborât din autoturism şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau”, au precizat oamenii legii.

Asupra acestora dar şi în autoturism, jandarmii au mai găsit, 15 pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde-maronie şi un dispozitiv metalic pentru confecţionarea ţigaretelor.

O oră mai târziu, un alt echipaj, a surprins în zona „Boema”, pe M.C. şi L.M, de 21 ani şi 23 ani, care aveau asupra lor cinci pacheţele cu aceeaşi substanţă.

Jointurile, pacheţelele şi dispozitivul metalic găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *