Acasă > Externe > EUROPA: Aeroporturi închise, trenuri oprite și mașini blocate

EUROPA: Aeroporturi închise, trenuri oprite și mașini blocate

snow-europeNinsoarea, vântul şi gerul provoacă haos în transporturile din Europa.

Europa se confruntă cu haos în transporturi, după ce temperaturile pe aproape tot continentul au scăzut sub pragul îngheţului, iar ninsoarea puternică a blocat numeroase drumuri, provocând zeci de accidente. În Italia, autorităţile a instituit cod roşu de ninsoare.

Mai multe drumuri au fost blocate din cauza copacilor căzuți și a mașinilor derapate și camioanelor înzăpezite, iar mai multe trenuri nu au circulat în Cheia, unde stratul de zăpadă a ajuns în unele zone la o jumătate de metru.

În nordul Boemiei, un tren de mare viteză a lovit un copac, dar accidentul feroviar nu a provocat victime. Conform autorităților, în noaptea de miercuri spre joi, au avut loc foarte multe accidente rutiere, doar unul provocând victime.

Zăpada a provocat probleme în trafic și în Austria, unde mai multe TIR-uri au rămas înzăpezite, iar câteva drumuri au fost închise. În Viena, din pricina vântului care a bătut miercuri cu 90 de kilometri de oră, crengile rupte au dăramat țigle de pe clădiri.

În zona muntoasă din Polonia, stratul de zăpadă a depășit o jumătate de metru. Aproape 16.000 de oameni au rămas fără curent electric din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic. Temperaturile au scăzut în nord-est până la minus 17 grade Celsius, iar autorităţile au avertizat persoanele fără adăpost că sunt în pericol şi le-a îndemnat să meargă în adăposturile deschise special, informează News.ro

În nordul Germaniei, furtunile au provocat inundaţii şi au avariat falezele de pe malul Mării Baltice: „A fost cea mai puternică furtună din 2006”, a declarat un reprezentant al Biroului Federal pentru Transport Naval şi Hidrografie, Jurgen Holfert.

Inundaţii au fost înregistrate la Flensburg şi pe insula Usedom din apropiere de graniţa cu Polonia, unde chioşcurile de pe faleză au fost luate de apă. Meteorologii au avertizat că ninsorile vor continua până în weekend.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *