Acasă > Eveniment > Evazionist din Republica Moldova, cercetat la Constanța

Evazionist din Republica Moldova, cercetat la Constanța

În cursul zilei de azi, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime din cadrul Direcției de Poliție Transporturi sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, au finalizat cercetările față de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Republica Moldova, administrator a două societăți comerciale din Constanța, bănuit de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a reieșit că, bărbatul, în lunile februarie, respectiv aprilie 2010  ar fi înființat două societăți comerciale și ar fi declarat sedii fictive pentru societățile pe care le administra, în vederea sustragerii de la eventuale controale financiare și vamale.

În cauze s-a dispus efectuarea unor constatări tehnico-științifice de către inspectori antifraudă detașați la parchet, în urma cărora a fost stabilit un prejudiciu în valoare totală de 2 477 638 lei, reprezentând impozit pe profit de plată – 993 180 lei și T.V.A. de plată – 1 484 458 lei.

Persoanele (fizică, respectiv juridice) în cauză au fost trimise în judecată în baza rechizitoriilor emise de către procuror.

Sursa: reporterntv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *