joi, 13 august 2020
Acasă > Sport > Evenimente sportive pentru persoanele cu dizabilităţi

Evenimente sportive pentru persoanele cu dizabilităţi

În perioada 26 – 30 mai 2013 va avea loc la Constanţa cea de-a treia ediţie a Trofeului Litoral şi a XX-a ediţie a Jocurilor Naţionale a persoanelor cu dizabilităţi.

Ambele evenimente reprezintă o reală provocare atât pentru participanţi, arbitri, staff-ul organizatoric, mass media, voluntari, precum şi pentru întreaga societate civilă. Amploarea evenimentului este dat de faptul că la ambele competiţii sportive s-au înscris 12 delegaţii sportive din 11 judeţe, precum şi o echipă de baschet în scaun rulant din Bulgaria, Club Disabil Varna, astfel evenimentul având şi reprezentativitate internaţională.
Deschiderea va avea loc pe 27 mai, la ora 9,00 la stadionul Farul din Constanţa, în faţa autorităţilor şi colaboratorilor, partenerilor, mass mediei şi sponsorilor invitaţi. Prima zi va fi destinată probelor de atletism (aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii, 100 m viteză, 800 m şi respectiv 1500 m rezistenţă), iar în cea de-a doua parte a zilei se va desfăşura, în aceiaşi locaţie, tirul cu arcul.
Ziua de 28 mai va începe pentru participanţi şi spectatori la sala ,,Complex Tomis”, la ora 9,00, cu tenisul de masă, individual şi pe echipe, deplasabili şi fotolii rulante. În zilele de 29 şi 30 mai, în aceiaşi locaţie se va disputa Campionatul Naţional de Baschet denumit ,,Mariana Mihoc” cu participarea specială a echipei de baschet în scaun rulant din Bulgaria.
În paralel cu Campionatul Naţional de Baschet pe 29 mai, începând cu ora 9,00, pe lacul Siutghiol, la baza nautică Pinguin din dreptul Hotelului Iaki, în premieră în România se va desfăşura proba de ski nautic, probă inclusă în cadrul Trofeului Litoral. Pe 30 mai, se derulează, în paralel cu baschetul în scaun rulant, proba de pescuit sportiv pe lacul Corbu.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap în colaborare cu Comitetul Naţional Paralimpic, Primăria Constanţa, CJC, Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *