Exerciții NATO în apele Mării Negre. A început ”Poseidon 2017”

  •  
  •  
  •  
  •  

PoseidonPeste 1.500 de militari NATO, români și străini, se antrenează în aceste zile, în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale din partea vestică a Mării Negre.

Militarii participă la Exerciţiul Mulitinaţional „Poseidon 2017” , care reunește 17 nave militare, un elicopter Puma Naval şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri.

Misiunile vor fi executate de nave militare din şapte ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum și de două echipe de scafandri specializaţi în descoperirea şi neutralizarea pericolelor subacvatice  din România şi Turcia.

Forțele Navale Române precizează că pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exerciţiului se vor mai alătura şi două avioane MiG 21 LanceR şi o navă a Gărzii de Coastă.

„Poseidon 2017” are loc în perioada 5- 13 martie și vizează creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele participante, dar şi evaluarea şi certificarea naţională a militarilor care vor face parte din Forţa de Răspuns Întrunită a NATO, în anul 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *