Exercițiul tactic cu trupe și trageri reale Patriot Spark 23, în poligonul Capu Midia

Militarii din Regimentul 74 P A T R I O T se pregătesc, în poligonul din Capu Midia, pentru primele trageri reale cu sistemul PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, anunță Ministerul Apărării Naționale

Sistemul de rachete sol-aer PATRIOT este utilizat pentru combaterea amenințărilor, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea țintelor aeriene.

În cadrul exercițiului țintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone și vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM.

La data de 15 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00, va avea loc  Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia.

„Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM. Acest exercițiu are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale”, precizează MApN.

La eveniment va participa și premierul Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *