sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii unui seism major

Exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii unui seism major

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa împreună cu toate structurile profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă, organizează un exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii unui seism major.

Ca urmare a manifestării seismului, în judeţul Constanţa sunt semnalate avarii la un rezervor de motorină de la Rompetrol Rafinare şi un incendiu la Service Center General Electric din localitatea Ovidiu. În ambele locaţii, se înregistrează victime printre personalul aflat la locul de muncă pentru care se intervine atât cu serviciul privat cât şi cu cel profesionist pentru situaţii de urgenţă.

Concomitent, la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari sunt înregistrate mai multe avarii atât la infrastructura clădirii liceului cât şi la branşamentele de utilităţi (apă, gaze, energie electrică).

Pentru rezolvarea situaţiilor tactice create în scenariul exerciţiului vor fi mobilizate toate instituţiile judeţene cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi se pun în aplicare Planurile Roşu şi Alb de Intervenţie ale judeţului Constanţa. Altfel spus, echipajele specializate vor interveni pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor surprinse  sub dărâmături sau blocate la înălţimi, acordarea primului ajutor şi transportul răniţilor la unităţile spitaliceşti.

Printre echipajele de salvare care vor participa la acest exerciţiu, va fi şi elicopterul Consiliului Judeţean Constanţa operat de S.C. Regional Air Services S.A. Tuzla

Jurnaliştii interesaţi sunt aşteptaţi să participe la situaţia tactică creată la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, începând cu ora 10:50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *