sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > Explorarea gazelor, interzisă la Tulcea

Explorarea gazelor, interzisă la Tulcea

Zona Casimcea- Beidaud din judeţul Constanţa, o altă ţintă pentru compania Chevron pentru exploatarea gazelor de şist. În urma vizitei însă, reprezentanţii companiei au primiv răspuns negativ din partea autorităţilor de mediu. Intenţiile companiei Chevron de a explora zona Casimcea sunt de trei ani. Reprezentanţii firmei au vizitat această zonă, dar și mai multe regiuni din judeţul Constanţa cu intenţia de a realiza un proiect interjudeţean Tulcea- Constanţa.

Nu excludem existenţa unor astfel de zăcăminte la Tulcea având în vedere că Dobrogea este o zonă aşezată pe calcare şi pe roci sedimentare, iar dacă sedimentele sunt şisturi, este posibil ca în imediata vecinătate şi sub influenţa Mării Negre, să apară aceste gaze pentru că se ştie că Marea Neagră are în apa dizolvată foarte mult gaz metan.”, a precizat directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Tulcea.

Potrivit specialiştilor, explorarea poate avea un impact serios asupra mediului, având în vedere că un singur foraj necesită până la 10 milioane de litri de apă iar substanţele chimice din procesul de fisurare a rocilor riscă să ajungă în pânzele freatice şi să le polueze.

R – Paula Moroi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *