marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Externe > Explozie în Manhattan. 29 de persoane au fost rănite

Explozie în Manhattan. 29 de persoane au fost rănite

O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Reuters.

Într-o conferință de presă la câteva ore după incident, șeful departamentului de pompieri al metropolei, Daniel Nigro, a făcut bilanțul: 29 de răniți, niciunul în pericol de moarte.

Potrivit primarului Bill de Blasio, explozia a fost provocată intenționat, dar nu există indicii că ar fi fost un act terorist, conform Agerpres.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.

“Cu toate acestea, credem că acest incident este un act intenţionat. Vreau să îi asigur pe toţi locuitorii oraşului că Poliţia şi serviciile de securitate sunt în alertă totală”, a subliniat primarul.

După incident, Poliţia şi Serviciul pentru combaterea terorismului au demarat o serie de operaţiuni în metropola americană, descoperind încă un dispozitiv improvizat neexplodat – un recipient de gătit asamblat cu substanţe explozive şi cuie.

Şeful Poliţiei din New York, James O’Neill, a anunţat că anchetatorii exclud posibilitatea unei explozii provocate de o scurgere de gaz. Atacul nu a fost revendicat, conform Mediafax.

Martorii susţin că cel puţin trei persoane au fost transportate la spital, însă victimele nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol. Mai mult. un autovehicul a fost văzut în zonă fără geamuri, după ce aceastea au fost distruse de suflul exploziei puternice.

Se pare că deflagraţia s-a produs în apropiere de una dintre clădirile Asociaţiei Orbilor, unde persoanele nevăzătoare sunt îngrijite şi instruite.

”A fost extrem de zgomotoasă, mi-a rănit timpanele. Băiatul meu era pe scaunul din spate al maşinii, iar explozia a distrus geamul din spate”, a declarat Tsis Tsi Mallett.

O altă martoră susţine că stătea în camera ei atunci când a auzit o explozie puternică şi totul s-a zguduit.

”Tablourile de pe perete au căzut pe podea, perdeaua a zburat din loc, de parcă o rafală de vânt tocmai a intrat în cameră. Apoi am simţit miros de fum. Am coborît pentru a vedea ce se întâmplă, însă pompierii ne-au spus să ne retragem”, a explicat Neha Jain, conform News.ro, care citează agenţia Reuters.

De asemenea, autorităţile americane au exclus orice legătură dintre explozia din Manhattan şi detonarea în urmă cu câteva ore a unei bombe pe traseul unei competiţii de alergat din New Jersey. Explozia din New Jersey a fost produsă tot de un dispozitiv exploziv ascuns într-un container de gunoi, însă nicio persoană nu a fost rănită pentru că organizatorii au întârziat startul competiţiei.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *